www.rapmersin.tr.cx
MERSİN UNDERGROUND!!!...10 saniyede kayıt olup MERSİN HİPHOP ARMY'e katılın!!!
www.rapmersin.tr.cx
MERSİN UNDERGROUND!!!...10 saniyede kayıt olup MERSİN HİPHOP ARMY'e katılın!!!
www.rapmersin.tr.cx
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

www.rapmersin.tr.cx

!!!DANGER!!!!=MERSİN UNDERGOUND!!!!(site tekrar güncellenecek)

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Adım Adım İsyan (Billboard)

2 posters
YazarMesaj
basbelasi

Adım Adım İsyan (Billboard) Empty
MesajKonu: Adım Adım İsyan (Billboard)   Adım Adım İsyan (Billboard) Icon_minitimeC.tesi Ağus. 09, 2008 10:44 pm

Fransa’da doğup büyüyen rapçi Seyit Yakut nam-ı diğer C-it, 2005 yılında ülkedeki göçmen ayaklanmaları yüzünden geciken yeni albümü Adım’la Türk rap piyasasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

İsminizi ilk kez duyacaklar için kısaca müzik kariyerinizden bahseder misiniz?

Müziğe, 1996 yılında Fransızca rap yaparak başladım. Zaten ilk albümümde de şarkılar Fransızca’ ydı. 2002’de bu kez Türkçe rap yaptığım “ Tok Tok “ çıktı. Türkiye’deki ilk bandrollü albümüm ise 2002 yılında çıkan “ Heyecanlanma “ ydı. Şimdi de Adım çıktı.
Albümün Fransa’daki göçmen ayaklanması nedeniyle geciktiği doğru mu?

Göçmen ayaklanmaları sırasında albüm çalışmaları ikinci planda kaldı. Çünkü arkadaşlarım, orada yaşayan gurbetçilerimizin can güvenliği söz konusuydu. Yaşadığım yerdeki Türklerin sayısı 10 bini buluyor. Aralarında kendini koruyacak kimsesi olmayanlar var.
Zor Günler Geçirmiş Olmalısınız?

Fransa çok ırkçı bir memleket. Açıkça Türkleri istemiyorlar, çok zorluk çekiyoruz, dışlanıyoruz. Bu yüzden göçmen ayaklanmasında ön saflarda yerimizi koruduk, bütün ailelerin kapısını çaldık, elimizden geldiğince hepsini korumaya çalıştık. Çok büyük yangınlar çıktı, birçok felaketle karşılaştık. Sadece bizim mahallede 7 bin otomobil yandı. Bizim evin damı helikopterlerin uğrak yeri olmuştu. Işıklarını içeri tutuyorlardı. Belli bir saatten sonra evden dışarı çıkmak yasaktı.

Tişörtünüzde Türkills yazıyor. Ne anlama geliyor?

Türkills benim Fransa’daki çetemin adı. Manası “ Türk Öldürür “. Bu tişörtleri Fransa’daki ırkçılara tepkimizi göstermek için giyiyoruz. Benim şahsi markam haline geldi. Orada herkesin, her grubun mesela Cezayirlilerin de kendine ait bir markası var.

Fransa’da ırkçılık yaygın olmasına rağmen birçok Fransız müzisyenle aynı sahneyi paylaştınız. Sanırım müzikte ırkçılığa yer yok?
Evet, aksine herkes beni kutladı, takdir etti. Bütün iyi Fransız MC’lerle sahneye çıktım, tüm festivallerde Türkçe rap yaparak yer aldım. 12 senedir rap yapıyorum ve artık tanınıyorum.

Türkiye'de rap üzerine..

Türkiye’de flexi rap yaygın. Flexi rap dediğim yani Ceza tarzı hızlı rap. Bizimki gettodan çıkan gangsta rap. Gangsta rap, yavaş ve konuludur, mesaj verir. Sözleri ilk dinleyişte anlarsınız. Ben sokakta doğdum büyüdüm, gettoda yaşadım. Hep dışlandık. Rap sonuçta isyandır, Amerika’da getto’dan gelen siyahilerin isyanıdır. Türkiye’de gettolar olmadığı için biraz sahte duruyor raplar. Görmeden, yaşamadan yazıyorlar. Biz ise yaşıyoruz. Yanımızda arkadaşlarımız öldü. Tüm yazdıklarım gerçektir. Onun içinde RTÜK ile sorun yaşadık. Türkiye’de biraz gerçekten bahsettin mi olmuyor.

Yasaklı Hikayem'in sözlerinden ..

Sokaklar ölü her taraf karanlık.
Korkuyorum ölümüm bir anlık mesele.
Bunu iyi biliyorum.
Allah'ımdan beni affetmesini diliyorum.
Son nefesim yakın, hissediyorum.
Alacaklı tarafından izleniyorum.
Gözleniyorum onun için izleniyorum.
Ölmeden oğlum Ali’yi görmek istiyorum.
Evin yolunu tuttum yüreğim fena çarpıyor.
Kalbim yerinden çıkacak.
Nabzım üç buçuk atıyor.

Albümün Türkçe olması eleştirildi mi?

Fransa gibi ırkçı bir memlekette Türkçe albüm çıkarmak büyük başarı. Adamlar helal olsun, diyor. Sonuçta büyük risk alıyorsun. Ama bir yandan da çok iyi oldu, Türkçemi geliştirdim.

Kayıtlar Fransa’da mı yapıldı?

Evet, Fransa’da önemli isimlerle çalıştım. Albümün mastering’i La Source’da, mixi ise Gerard Maximin tarafından yapıldı. İlk klibi Hikayem adlı şarkıya çektik ancak gençleri şiddete yönelttiği gerekçesiyle RTÜK tarafından yasaklandı.
Hikayem’de ne anlatıyorsunuz?

Sene 2007 ama ne yazık ki Türkiye’de hala kan davası sorunları yaşanıyor. Ben bunu bir kurgu hikaye olarak yazdım. RTÜK realite ile kurguyu birbirine karıştırdı. Onun için klibi yasakladı. Oysa Fransa’da çok sevildi. Öyle klip çektik ki adamlar lisanı anlamasalar bile klibi izleyerek konuyu anlıyorlar
Pop ve arabesk, Türk müzik piyasasını ele geçirdi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben şahsen pop dinlemiyorum. Fransa’daki gurbetçilerimiz de pop dinlemez, belki arabesk dinleyenler vardır.Yeni nesil ise rap dinliyor. Benim 9-10 yaşlarındaki yeğenlerim var, Ceza, Sagopa Kajmer hastası.

Türkiye’de beklediğiniz başarıyı yakalayamazsanız ne olacak?

12 senedir rap yapıyorum. Hiçbir zaman ticari açıdan düşünmedim. Ama tabii ki albümümün patlamasını istiyorum. Param olunca yapacağım ilk şey Türkiye’ye yerleşmek. En büyük amacım bu. Türkçe rap’in gelişmesi için çok büyük bir desteğe ihtiyacı var. Zaten 3-5 tane rapçi var, onların da şarkılarını internetten indirir, korsan cd’lerini alırsanız Türkçe rap imkanı yok olur, gelişemez.
http://www.myspace.com/hamitbasbelasi
kocibey24

Adım Adım İsyan (Billboard) Empty
MesajKonu: Geri: Adım Adım İsyan (Billboard)   Adım Adım İsyan (Billboard) Icon_minitimeCuma Ağus. 15, 2008 9:08 pm

paylaşım için saolllllllll

Adım Adım İsyan (Billboard)
1 sayfadaki 1 sayfası